Spørsmål og svar

Spørsmål og svar

ThermaCare® er spesielt egnet for behandling av smerter grunnet spenninger eller overanstrengelse i muskler og ledd.

ThermaCare® skal ikke brukes på ødelagt eller skadet hud, på områder med skrubbsår eller hevelser som har oppstått i løpet av de siste 48 timene eller på områder av kroppen hvor du ikke kan føle varme.

Rådfør deg med autorisert helsepersonell før bruk hvis du har diabetes, dårlig blodomløp, hjertesykdom, leddgikt eller er gravid.

ThermaCare® kan også brukes om man er gravid etter avtale med autorisert helsepersonell.

Det er ingen data som viser at ThermaCare® forårsaker problemer ved bruk under amming. Siden huden på spedbarn er veldig følsom, må ikke ThermaCare® komme i kontakt med huden til spedbarn. Hvis du er bekymret for bruk av ThermaCare® mens du ammer, rådfør deg med autorisert helsepersonell før bruk.

Risikoen for brannskader øker i takt med at man blir eldre. Derfor bør ThermaCare® for korsrygg brukes over tynne klær fra du er 55 år og ikke mens du sover. Sjekk huden din flere ganger under bruk. Hvis du merker irritasjon eller tilløp til brannskader, må du fjerne produktet umiddelbart.

Med alderen kan fysiske opplevelser reduseres eller endres. Disse endringene kan oppstå fordi blodstrømmen til nerveender, ryggmargen eller hjernen er redusert. Ryggmargen overfører nervesignaler og hjernen tolker disse signalene. Derfor øker risikoen for varme-relaterte skader med alderen. Noen mennesker risikerer langvarig rødhet på huden eller brannskader.

Vi anbefaler ikke at ThermaCare® skal brukes av personer som ikke klarer å følge bruksanvisningen eller fjerne produktet selv, deriblant barn og enkelte eldre.

Slutt å bruke produktet, og kontakt lege hvis du opplever ubehag, svie, hevelse, utslett eller andre forandringer i huden hvor produktet blir brukt/har blitt brukt. Det samme gjelder om smertene blir verre eller er uendret etter sju dager.

For best resultat anbefaler vi å bruke ThermaCare® i åtte timer, i to til tre dager på rad. ThermaCare® kan brukes i maksimalt åtte timer i løpet av en 24-timersperiode på samme smerteområde. Slutt å bruk produktet, og kontakt lege hvis smertene blir verre eller er uendret etter sju dager.

Hvis du er yngre enn 55 år kan du bruke ThermaCare® om natten eller mens du sover. Vi anbefaler at du først bruker ThermaCare® på dagtid for å bli kjent med produktet før du bruker det mens du sover. Kliniske studier har vist at ved å bruke ThermaCare® for korsryggen om natten mens du sover kan føre til merkbart mindre smerte og langt mer fleksibilitet.

Risikoen for brannskader øker i takt med alderen. Derfor bør ThermaCare® ikke brukes mens du sover hvis du er 55 år eller eldre.

På grunn av teknologien som brukes kan hvert ThermaCare® kun brukes én gang. Produktet leveres i en lufttett pose. Når posen åpnes kommer produktet i kontakt med luft og varmecellene aktiveres. Produktet kan ikke reaktiveres og skal kastes som restavfall etter bruk.

Ikke under noen omstendigheter varm ThermaCare®-produktene i mikrobølgeovn eller ovn. Da kan nemlig varmeputen ta fyr.

Etter ca. 30 minutter oppvarming holder ThermaCare® den terapeutiske temperaturen på ca. 40 ° C i åtte timer. Denne temperaturen er bare litt over den normale kroppstemperaturen på 37 ° C. Om den dype følelsen av varme avtar, er det fordi kroppen venner seg til produktet. Det skyldes ikke at produktet har sluttet å virke. Bruk ThermaCare® i åtte timer for å oppnå best resultat.

ThermaCare® er laget av et mykt, allergivennlig materiale som er behagelig og ha på inntil kroppen. Produktet har en rekke varmeceller som inneholder en blanding av jern, aktivert karbon, salt og vann. Produktet er til engangsbruk og skal kastet som husholdningsavfall.

ThermaCare® leveres i en lufttett pose. Når posen åpnes kommer produktet i kontakt med luft og varmecellene aktiveres. Etter ca. 30 minutters oppvarming oppnås den terapeutiske temperaturen på ca. 40 ° C og holdes konstant i åtte timer.

Varmen trenger dypt ned og løsner opp spenninger. Varmereseptorer i huden stimuleres og reduserer smertesignalene til hjernen. Effekten varer i åtte timer mens produktet er i bruk og har en ytterligere effekt på åtte timer etter at produktet er tatt av.

ThermaCare® inneholder ingen medikamenter og kan kombineres med legemidler. ThermaCare® kan brukes sammen med smertestillende tabletter, gel eller andre smertestillende salver, så lenge påføringen ikke er på samme smerteområde.

ThermaCare® er et medisinsk utstyr og inneholder ingen legemidler.

Produsenten av ThermaCare®-produkter er det italienske familieselskapet Angelini Inc, representert i Norge, Sverige, Finland, Danmark, Nederland og Island av Navamedic ASA.